Čerstvou mouku si můžete nechat namlít na kamenném mlýnku z u nás zakoupených obilovin.
Výhodou čerstvě mleté celozrnné mouky je, že můžete mít právě to množství, jaké momentálně potřebujete, přičemž v mouce zůstanou zachovány všechny důležité živiny, které se v obilninách nacházejí jen v čerstvém stavu. Použitím klasické technologie mlecích kamenů nedochází k negativnímu působení kovu na jednotlivé látky v obilí, které se projevuje především ztrátou některých nestálých vitamínů a minerálů. U celozrnné mouky je na rozdíl od mouky bílé zpracováno a mleto celé zrno obiloviny, nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerální látky, kvalitní tuk) a vlákniny.
Rádi vám pomeleme většinu z nabízených obilovin: pšenici, špaldu, dvouzrnku, žito, ječmen, kamut, pohanku, rýži ...
Na mlýnku nemeleme luštěniny, koření a olejnaté obiloviny (oves, jáhly, kukuřici...)